2008 | Textural properties of gelling system of low-methoxy pectins produced by demethoxylating reaction of pectin methyl esterase | 김광옥; 박진병 | Article |
1999 | The development of Dduk (Korean traditional cake) culture | 김광옥 | Article |
2013 | The effects of demographics and brand information on acceptability of commercial beverage products | 김광옥 | Article |
2014 | The Effects of Sensory and Nonsensory Factors on Consumer Acceptability and Purchase Intention of Commercial Toothpaste | 김광옥 | Article |
2014 | The perceived saltiness of soup affected by tasting protocols | 김광옥; 이은경 | Article |
2007 | The sensory interactions of organic acids and various flavors in ramen soup systems | 김광옥; 이혜성; 김유리 | Article |
2006 | Thurstonian models and variance I: Experimental confirmation of cognitive strategies for difference tests and effects of perceptual variance | 김광옥 | Article |
2006 | Thurstonian models and variance II: Experimental confirmation of the effects of variance on thurstonian models of scaling | 김광옥 | Article |
2014 | Understanding the effect of culture on food representations using word associations: The case of "rice" and "good rice" | 김광옥; 조미숙 | Article |
2015 | Use of Consumer Acceptability as a Tool to Determine the Level of Sodium Reduction: A Case Study on Beef Soup Substituted With Potassium Chloride and Soy-Sauce Odor | 김광옥; 이소민 | Article |
2009 | Wort fermentation by Leuconostoc citreum originated from kimchi and sensory properties of fermented wort | 김광옥; 박진병 | Article |
2016 | 감각적 특성, 정보 및 연령에 따른 저염김치의 기호도 | 이유나 | Master's Thesis |
1985 | 감미료의 종류에 따른 백설기의 관능적 특성 | 李淑英 | Master's Thesis |
2011 | 고추장 드레싱의 관능적 특성 및 소비자 기호도 분석과 매운 감각 평가 시 효과적인 입가심 조건 확립 | 이규원 | Master's Thesis |
2014 | 고추장 및 고추발효물 소스 및 닭볶음의 교차문화적 소비자 기호 유도 인자 | 배수진 | Master's Thesis |
2012 | 공기 노출 정도 및 온도를 달리하여 저장한 시금치의 소비자 신선도 감지 | 정유진 | Master's Thesis |
1993 | 냉동건조를 이용한 쌀 기본 이유식의 최적화 | 崔好廷 | Master's Thesis |
1994 | 냉동건조를 이용한 이유식용 당근과 쇠고기 제조의 최적화 | 金惠卿 | Master's Thesis |
1990 | 녹두분의 혼합비율 및 녹두전분의 정제도에 따른 묵의 특성 | 張恩敬 | Master's Thesis |
2013 | 녹차음료의 기호도에 영향을 미치는 내외적 요인 | 배예원 | Master's Thesis |
2010 | 다양한 반응 조건에서 제조한 glutathione-Maillard 반응산물 첨가가 쇠고기 육수의 관능적 특성 및 기호도에 미치는 영향 | 권구영 | Master's Thesis |
2012 | 다양한 차 제품의 기호도에 영향을 미치는 감각적 및 문화적 요인 | 김영경 | Doctoral Thesis |
2016 | 단맛 기호 성향에 따른 식품에 대한 기호 및 감정 | 김지윤 | Doctoral Thesis |
2017 | 된장의 묘사분석과 기기분석 (전자코 및 전자혀) 프로파일링 상관관계 | 정희연 | Master's Thesis |
2015 | 물리적 환경 및 인지적 환기를 달리한 커피의 소비자 기호도 | 김수언 | Master's Thesis |
1994 | 새우껍질 chitosan의 물리화학적 성질 및 깍두기의 보존성에 미치는 영향 | 姜賢典 | Master's Thesis |
2006 | 설탕 및 소금 대체재를 첨가한 커피 음료와 쇠고기 무국의 관능적 특성 | 김현 | Master's Thesis |
1989 | 소금 농도 및 Ca-acetate, K-sorbate가 깍두기의 품질 특성에 미치는 영향 | 김소연 | Master's Thesis |
2004 | 수프시스템에서 유기산이 향미에 미치는 영향 | 강명우 | Master's Thesis |
2010 | 시판 된장의 관능적 특성 및 소비자 기호도 | 김혜경 | Master's Thesis |