2009 | A two-step quantitative detection of food-borne pathogens based on capillary electrophoresis-single-strand conformation polymorphism coupled with multiplex PCR and its application in food system | 김애림 | Master's Thesis |
2009 | Metabolites profiling of Gochujang Using Gas Chromatography-Mass Spectrometry (GC-MS) and Principal Component Analysis (PCA) | 권미정 | Master's Thesis |
2010 | 시판 된장의 관능적 특성 및 소비자 기호도 | 김혜경 | Master's Thesis |
2010 | Subcritical water extraction of flavonol quercetin from onion skin | 고민정 | Master's Thesis |
2010 | Profiling of volatile and non-volatile organic acids in kimchi during fermentation | 김지윤 | Master's Thesis |
2010 | Effects of enzymatic modification of wheat protein on the formation of pyrazines and other volatile components through the Maillard reaction | 이상언 | Master's Thesis |
2010 | Hydroxylation of Linoleic Acid with Recombinant Escherichia coli Expressing CYP102A2 of Bacillus subtilis | 이나래 | Master's Thesis |
2009 | 평가 빈도 및 간격과 단맛 강도가 새로운 녹차 음료의 기호도 변화에 미치는 영향 | 손정수 | Master's Thesis |
2009 | Metabolomic profiling of Doenjang (Korean soybean paste) during fermentation | 남궁혜정 | Master's Thesis |
2009 | Effects of maltodextrins with different dextrose equivalent on the release of aldehydes in aqueous model systems | 조아름 | Master's Thesis |
2009 | Development of Norovirus Detection Method Using Polyclonal Antibodies | 김진영 | Master's Thesis |
2009 | 젖산균과 효모를 이용한 기능성 소재 함유 맥아 발효음료 개발 | Purev Delgerzaya | Master's Thesis |
2010 | 다양한 반응 조건에서 제조한 glutathione-Maillard 반응산물 첨가가 쇠고기 육수의 관능적 특성 및 기호도에 미치는 영향 | 권구영 | Master's Thesis |
2009 | 기능성 유산균을 이용한 발효 양파 음료 개발 | 최유정 | Master's Thesis |
2010 | 식품 평가 시에 소비자의 주관적인 태도 및 감정 개입여부와 감각 예민도와의 연관성 | 채지은 | Master's Thesis |
2010 | Metabolite Profiling of Fermented Soybean Paste, Prepared by Different Methods | 조예진 | Master's Thesis |
2010 | 제조공정에 따른 홍삼 농축액의 관능적 특성 및 소비자 기호도 | 윤은경 | Master's Thesis |
2010 | Inactivation of food-borne microorganisms on the surface of sea foods using intense pulsed light | 정은애 | Master's Thesis |
2010 | 감각 차이식별 검사의 예민도 및 효율성 | 이영미 | Master's Thesis |
2010 | Biotransformation of 2-(2’acetoxyethyl)cyclohexanoneinto R-lipoic acid precursor, R-7-(2’-acetoxyethyl)-2-oxepanone with recombinant Corynebacterium glutamicum | 서효실 | Master's Thesis |