2014 | Relationships of adolescent's dietary habits with personality traits and food neophobia according to family meal frequency | 조미숙 | Article |
2016 | Roasting conditions for optimization of citri unshii pericarpium antioxidant activity using response surface methodology | 조미숙 | Article |
2020 | RS4 (Resistant Starch)와 DRM (Digestion Resistant Maltodextrin)을 첨가한 배 파운드케이크의 개발 및 최적화 연구 | 김영서 | Master's Thesis |
2010 | Salt Substitute Effect of flavorings and intensity Rating of Beef Soup in Different Test Settings | 조미숙 | Article |
2020 | Selection attributes of non-timber forest products and consumer attitudes among food-related lifestyle segmentation | 조미숙; 오지은 | Article |
2013 | Sous-vide 잡채에 대한 한국과 중국 소비자 기호도 | 전여진 | Master's Thesis |
2015 | Studies of nutrient composition of transitional human milk and estimated intake of nutrients by breast-fed infants in Korean mothers | 조미숙; 김유리 | Article |
2016 | Study on importance-performance analysis regarding selection attributes of rice-convenience foods | 조미숙 | Article |
2016 | Taste education reduces food neophobia and increases willingness to try novel foods in school children | 조미숙; 박보경 | Article |
2020 | Texture Preferences of Chinese, Korean and US Consumers: A Case Study with Apple and Pear Dried Fruits | 조미숙; 정서진 | Article |
2011 | The Development and Application of the Korean Dietary Pattern Score(KDPS) | 조미숙 | Meeting Abstract |
2016 | The effect of coffee consumption on food group intake, nutrition intake, and metabolic syndrome of Korean adults-2010 KNHANES (V-1) | 조미숙; 오지은 | Article |
2014 | The effect of LED irradiation on the quality of cabbage stored at a low temperature | 조미숙; 오지은 | Article |
2013 | The evolution of bulgogi over the past 100 years | 조미숙 | Article |
2014 | The traditional korean dietary pattern is associated with decreased risk of metabolic syndrome: Findings from the korean national health and nutrition examination survey, 1998-2009 | 조미숙 | Article |
2019 | Understanding the drivers of liking for fresh pears: a cross-cultural investigation of Chinese and Korean panels and consumers | 조미숙; 정서진 | Article |
2014 | Understanding the effect of culture on food representations using word associations: The case of "rice" and "good rice" | 김광옥; 조미숙 | Article |
2012 | 가열조건과 조리법을 달리한 오징어의 품질특성 | 최은주 | Master's Thesis |
2017 | 가족동반 식사가 성인의 식생활 및 건강 상태에 미치는 영향 연구 | 오나래 | Master's Thesis |
2011 | 가족식사 참여도가 식습관, 인성특성 및 푸드 네오포비아에 미치는 영향 | 김미선 | Master's Thesis |
2009 | 간장농도와 침지온도에 따른 미숙과 방울토마토장아찌의 저장 중 품질 특성변화 | 김진아 | Master's Thesis |
2017 | 개인 가치에 따른 편의점 도시락의 선택속성 및 구매행동 | 최정인 | Master's Thesis |
2018 | 건강 라이프스타일에 따른 고단백스낵의 선택속성과 구매행동 | 황지언 | Master's Thesis |
2023 | 건강한 식사에 대한 인지구조 및 이에 따른 즉석섭취식품 선택속성 연구 | 여가은 | Doctoral Thesis |
2011 | 고등학생의 식품 첨가물에 대한 인식과 가공식품 구매행동 | 이영주 | Master's Thesis |
2023 | 고령친화 고단백 제육 무스의 겔화제 혼합 비율 최적화 연구 | 김현경 | Master's Thesis |
2023 | 고령친화 고단백 젤리 개발 및 최적화 연구 | 이주희 | Master's Thesis |
2021 | 구절초를 활용한 블렌딩티 개발과 기호도 연구 | 이지오 | Master's Thesis |
2010 | 국가이미지가 한식이미지와 구매의도에 미치는 영향 | 이순민 | Master's Thesis |
2012 | 국내 거주 외국인들의 식생활 라이프스타일에 따른 초밥의 선택속성 및 행동 | 김정하 | Master's Thesis |